Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Parę przydatnych informacji + krótki Signature Tutorial

Casso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dy41u1.png

Zauważyłem,że wielu z was nie ogarnia robienia sygnatur,ale można temu zaradzić w prosty sposób NAUKĄ!

Nie trzeba się szczególnie męczyć,wystarczy troszkę poczytać tu i tam,a samo to wszystko wejdzie do głowy.

Wiele osób,którym doradzam w jakimś stopniu uczą się z tego,ale i tak nie dostatecznie dużo.

Strony z tutorialami,które są najważniejszym krokiem do stania się chociaż w jakimś stopniu grafikiem

:)

http://www.deviantart.com/

http://www.graffika.pl/

http://www.sigtutorials.com/

Radzę wam dokładnie poczytać tutoriale,a nie robić wszystko na odwal,żeby tylko zrobić.

11lii6e.png

Żeby stać się grafikiem trzeba także posiadać WYOBRAŹNIĘ

:)

Bez wyobraźni nie wykonasz dobrej pracy bez tutoriala.

Potrzebujesz jej,żeby samemu wymyśleć swój niepowtarzalny styl.

Wiem,że wielu z was na pewno nie przyjmie do siebie tych informacji,ale może przynajmniej niektórzy przyjmą to do siebie i wyjdą na naprawdę dobrych grafików.

15501z5.png

dw4abc.png

2w5ndas.png

Paczka :

Proszę,aby ktoś zrobił skan,bo mi nie działa virustotal.

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

Dokładnie! Cały czas to samo jeśli chodzi o kolorostyke.

Co do tutoriala, dobry, na pewno przyda się nie jednej osobie "zaczynającej" swoją przygodę z grafiką.

Opublikowano

Twoje prace cały czas utrzymują się w tej samej kolorystyce mnie to już nudzi ;)

Nie robię ciągle tej samej kolorystyki,ale do rendera taka pasowała to co tu poczynić ? .. ._.

poprawka.png

Opublikowano

Denerwujesz już mnie troszkę.

Tutoriale robi doświadczony, lub ktoś komu bardzo dobrze coś wyszło i chce nauczyć innych. W reszcie przypadków (nie we wszystkich) wprowadzasz w błąd, albo słabo Ci to wychodzi.

BTW. tak jak 2up, tut nie czytelny..

1350673995-U699261.png

exmod

Opublikowano
Nie wiem po co rozmywać tło... wtedy render okropnie odstaje od niego no i brzydko to dla mnie wygląda ;x

btw. tutorial jest nieczytelny.

Może dlatego, by stworzyć głębie? o.O Kurde, to w takim razie moi wykładowcy z bitmapy muszą się mylić ;x

Tutek ok, tylko naprawdę za mało czytelny, trzeba się mocno przypatrzeć, by odczytać informację.

Opublikowano

Polecam zapisanie tuta na komputerze i powiększenie go w przeglądarce zdjęć Windows lub Photoshopie ;)

poprawka.png

Opublikowano

Niby jesteś grafikiem i do takiego tuta dałeś biały napis na bardzo jasnym szarym tle, jak masz to w psd to popraw kolor na czarny albo jakiś ciemniejszy, bo kto to bd czytał jak tego prawie nie da się przeczytać -.-

Sam wygląd tego tuta powinien zachęcić a nie zniechęcić :s

PS. Robota na 2 min

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...